Webinar Menopauze: 

prikkelgevoeligheid & stressweerbaarheid

Met vaak vele bordjes in de lucht te houden, kan de fase van de overgang of de peri-menopauze een vrouw meer kwetsbaar en stressgevoelig maken.


Tegelijk is het een enorme kans op persoonlijke groei, tenminste als je goed geïnformeerd bent over de veranderingen die je lijf doormaakt en de impact hiervan.  Veel vrouwen (ongeveer 2/3) ervaren in bepaalde mate een dominospel van lichamelijke en psychische klachten die voor zichzelf én voor zorgprofessionals voor verwarring kunnen zorgen: “Ben ik gek aan het worden, heb ik een vreselijke ziekte, of zit ik in de overgang?”.  


Vrouwen die daarenboven extra prikkelgevoelig zijn, zullen de menopauze-klachten vaker als extra intens ervaren, met meer impact op hoe ze functioneren.

Wat het extra verwarrend maakt, is dat als je op zoek bent naar antwoorden omtrent menopauze overdonderd wordt door farma-gesponsorde ads, semi-wetenschappelijke websites en allerlei aanbod in het genre van ‘doe dit en je zal je terug jezelf voelen’. Met andere woorden: correcte en recent wetenschappelijke informatie vinden over behandelmethoden is geen sinecure. Vanuit het motto ‘doing the research you don’t have time for’, brengt menopauze-experte Liesbet Sourbron je een webinar vol waardevolle informatie over de overgang gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten, gemixt met een portie humor en ervaringsdeskundigheid.


In dit webinar ontdek je:

  • Dat menopauze eigenlijk een proces is dat voelbaar kan zijn vanaf 40 jaar, en dat opgedeeld is in bepaalde fasen.
  • Hoe je zeker kan weten dat bepaalde klachten toe te schrijven zijn aan de (overgang naar) menopauze.
  • Welke typische maar ook atypische klachten kunnen voorkomen tijdens de overgang, en hoe prikkelgevoeligheid hier een invloed op heeft.
  • Welke effecten de schommelingen van vrouwelijke hormonen hebben op je lichamelijke en mentale gezondheid.
  • Hoe we vanuit de werking van het ‘vrouwelijke brein’ een verband kunnen verklaren tussen hormoondaling en stressweerbaarheid.
  • Hoe een hoogsensitief brein/zenuwstelsel een mogelijke invloed kan hebben op de beleving van deze tranistieperiode, zowel in negatieve als in positieve zin.
  • Wat er dan belangrijk is om als 40+ vrouw (al dan niet hoogsensitief) goed te zorgen voor je (mentale) gezondheid.
  • Wat de recente wetenschappelijke besluiten zijn omtrent zowel hormonale als niet-hormonale behandelingen van menopauze klachten.

Voor wie?

Dit webinar is zowel nuttig voor de vrouw die zich op voorhand wil wapenen met informatie over wat de overgang kan betekenen, voor de vrouw die er midden in zit en op zoek is naar antwoorden, en voor de vrouw die postmenopauzaal is en goed voor haar lijf wil leren zorgen om gezond en zo vitaal mogelijk ouder te worden.


We verwelkomen ook zorgverleners die met vragen van vrouwen geconfronteerd worden en hen daarin graag willen leren begeleiden en/of correct willen kunnen doorverwijzen voor een aangepaste behandeling.


Prijs = 21,99 euro


Dit webinar vindt live online (via Zoom) plaats op: maandag 25 maart van 19u tot 20u30.

Er is tussendoor en op het einde mogelijkheid om aan Liesbet vragen te stellen.

Kan je er niet live bij zijn? Geen probleem, je krijgt de dag nadien een link naar de opname. Je kan de replay gedurende 2 weken herbekijken.

Ook als je er live bij was, krijg je nadien de replay zodat je nog eens rustig kan herbekijken als je wil.

OPGELET: enkel als je een ticket boekt vóór 18u op 25/03 kan je live kijken. Als je later bestelt, kan je enkel nog de replay kijken.