GIDS VOOR

HET LEVEN


Ik zat de laatste maanden zo vast en wist helemaal niet meer hoe of wat.
Mijn oog viel op jouw boek, wat een inzichten en kracht heeft het me opgeleverd.
Het is voor mij niet zomaar een boek, maar het wordt een gids voor het leven.
Bedankt, 1000x dank!


Melyssa

Getuigenissen van lezers

HELDER & VOLLEDIG


Ik wil je van harte proficiat wensen met je boek, ik kocht het vandaag en ben er zeer enthousiast over!

Helder geschreven, zeer volledig en zowel bruikbaar voor professionals als mensen die zelf aan de slag willen.Lies Vandebriel

welzijnscoach CM

CONCRETE TIPS


Een heel boeiend boek dat me voor het eerst de link tussen bepaalde lichamelijke klachten en mentaal welzijn helder kon verduidelijken.
Veel concrete tips en oefeningen om mee aan de slag te gaan, steeds binnen een duidelijk uitgelegd kader.Lauren
Jouw boek is een juweeltje. Zowel voor particulieren als coaches. Het was als een puzzel die in mekaar viel.

 Je maakt met de driehoek van zelfzorg helder waarom die zelfzorg zo belangrijk is.

Het is alsof ik allerlei informatie die ik hier en daar al eens heb meegekregen in één krachtig boek samenvalt en ook samenpast! Alsof je al die boeken in één concreet stappenplan met concrete handvaten hebt gezet.

Ik zou het willen opeten, zodat ik dit boek in mijn hoofd had zitten :-). Maar ik besloot het dus maar een tweede keer te lezen :-). 

Van ALLE educatieve boeken die ik de afgelopen jaren heb gelezen is deze veruit mijn bijbel geworden!Hanne Troonbeeckx

coach & founder @ Happy Factory

DANKBARE INZICHTEN


Zeer begrijpelijk uitgelegd wat stress precies is en wat het met je lichaam doet. Ook al dacht ik reeds redelijk goed op de hoogte te zijn, het boek bracht me veel nieuwe en heel dankbare inzichten.
Je kan het boek beschouwen als een uitermate goed gedocumenteerde handleiding over hoe je kan omgaan met stress. De inzichten en vaardigheden neem je mee voor de rest van je leven.
Na een eerste lezing staat het boek nu in onze boekenkast waarbij het in de toekomst ongetwijfeld nog vaak zal worden geraadpleegd en herlezen.Ian

bedrijfsjurist

In vele psychotherapiesessies verwijs ik regelmatig naar jouw Diabolomodel, stress-level-curve,  metafoor paard-ruiter-aap….

Jouw modellen en visuele voorstellingen helpen mij sterk in psycho-educatie rond stress en veerkracht, zelfzorg en zelfontplooiing, emoties, …  naar cliënten op een begrijpelijke manier over te brengen.

Ook heb ik al meermaals de titel van jouw boek aan cliënten mee gegeven.

 Langs deze weg wil ik jou daarom bedanken voor deze zeer bruikbare inspiratiebronnen voor mijn werk als klinisch psycholoog/ psychotherapeut zowel in mijn privé-praktijk als in het CGG.


An Vinken

klinisch psycholoog/psychotherapeut

DUIDELIJK OVERZICHT


Amai, wat een boek!

Ik heb er zo veel aan gehad!'

Ik vind het gewoon fantastisch hoe al de kennis die ik hier en daar heb opgedaan allemaal samenkomt in jouw boek en een duidelijk overzicht geeft in mijn hoofd.

Dus dikke merci voor het schrijven van het boek - zowel voor mezelf persoonlijk als professioneel!Isabelle Goris

kinesitherapeute & relaxatietherapeute

BASISSTUK IN ZELFZORG


Dit boek is een basisstuk in zelfzorg dat ik zelf liefst op middelbare schoolleeftijd al had gelezen. Om me te wapenen, om te weten, om er op z'n minst al van gehoord te hebben.

Het is bij momenten even grappig als pijnlijk herkenbaar tegelijk.

Het is voedsel voor je lijf, je geest, je ziel, je systeem.

Lezen!An

DUIDELIJK & BEGRIJPELIJK


Ik ben echt grote fan. Ik vind het super hoe je zoveel informatie op zo'n duidelijke en begrijpelijke wijze samenbrengt en structureert. De indeling (diabolomodel) maakt het mogelijk om mijn "herstelproces" ook in deeltjes te bekijken en aan te pakken. Dat maakt de stappen om te ondernemen kleiner en makkelijker om te zetten. En dat zonder de samenhang te verliezen.Gudrun


Je hebt zoveel bestaande kennis zo goed weten te integreren tot 1 geheel. Voor mij voelt het alsof je mij een prachtig cadeau hebt gegeven door al deze puzzelstukken bijeen te brengen.Carine Dewulf

coach & trainer @ AndersVerder


AANRADER


Het beste boek tegen stress dat ik de laatste jaren las.

Een echte aanrader voor iedereen met een intense jobJeff Keustermans

advocaat

ANDERE KOEK


De vijfde druk, wat goed!! Onlangs gelezen. Schoorvoetend aan begonnen; “zelfhulpboeken” zijn meestal niet wat ze pretenderen te zijn, maar… toegegeven, dit is andere koek. Séverine is er uitstekend in geslaagd om de reguliere wetenschap duidelijk uit te leggen en te combineren met “technieken” die daar net iets verder vanaf staan. Daarnaast is het boek heel prettig leesbaar en de inhoud biedt mijns inziens voor elk wat wils.Yvette

leerkracht/leerlingbegeleider


BOEIEND


Het Diabolomodel in dit boek maakt alles heel overzichtelijk en gestructureerd.

Heel veel informatie op een heldere, vlotte en boeiende manier bijeengebracht.

Ook over het uitzicht van het boek kan ik enkel positief zijn. De kleur is met zorg gekozen, rustgevend, en de indeling is echt overzichtelijk.

Een boek om te lezen en te hérlezen, en meteen mee aan de slag te gaan.Sabine

personeelsverantwoordelijke

ALOMVATTEND


Ik ging op reis met jouw boek - op zoek naar zelfzorg.

Ben teruggekeerd met volgeladen batterijen en een helder zicht. 

Jouw boek was mijn bijbel. Zo alomvattend. Zo helder. Zo waardevol. Zo helend.

Ik ben het overal aan het promoten :-).Lut


MOTIVEERT


Het boek geeft me energie en motiveert me om verder te groeien. Een echte aanrader voor mensen die een leven lang (verder) willen 'groeien' en de 'beste' versie van zichzelf willen zijn/worden.Saartje

‘Ik wens je een bruisbal aan aha-momenten’ schreef Séverine me toe. Wel mijn bad is te klein voor alle aha-bruisballen. Séverine had even goed haar boek “Jessica’s leven met stress en de effecten hiervan” kunnen noemen. Want zo voelde het. Elk deel, elk hoofdstuk was zo herkenbaar. Zo ik, zo een stukje van mijn stressverhaal.

‘Wacht niet op het ideale moment om te veranderen’. Want dankzij dit boek krijg je zoveel handvaten om negatieve stress om te zetten door je routine maar in kleine stappen te veranderen. Séverine geeft zoveel tips, dat je altijd wel eentje vindt dat past bij je eigen persoonlijkheid en je eigen levensroutine. Hierdoor is echt elk deeltje enorm waardevol, elk stukje is effectief toepasbaar.

Het grote verschil met andere selfcareboeken vind ik dat Séverine het ‘theoretische’ deeltje rond stress zodanig omschrijft dat je geen voorafgaande neurologische kennis nodig hebt. Alles is heel begrijpelijk geschreven. Daarnaast verkondigt ze niet één waarheid. Ze geeft verschillende insteken, want niet alles werkt voor iedereen. Er is niet één wondermiddeltje. Het boek geeft je de kans om effectief je eigen mentale tijgers op je eigen manier te temmen.

Van Stress naar Veerkracht zou een van de standaardwerken moeten worden die iedereen wel eens moet gelezen hebben.


Jessica De Doncker

Voor mij hét beste theoretische en praktische boek over veerkracht!Wendy de Pree

psycholoog


GEEFT MOED


Jouw boek geeft volledig weer hoe ik me voel en het geeft zo veel kleine tips die je dagelijks kan toepassen.
Ik ben er helemaal nog niet en heb waarschijnlijk nog een lange weg af te leggen.
Maar met jouw boek bij mij zie ik dat helemaal zitten.
Ik wil je heel graag bedanken voor al deze inzichten en mij terug de moed te geven.Sandra


AHA-MOMENTEN


Top boek.

Al veel aha-momenten gehad.

Gemakkelijk om te lezen.

Een topper die iedereen in huis zou moeten hebben!


Jill

COMPLEET


Het meest complete boek in z'n genre. Ik las al veel boeken rond het onderwerp stress en veerkracht, maar dit boek dekt echt alles. Er staan ook heel wat praktische en bruikbare tips in. Ik kan het nu al direct opnieuw beginnen lezen.Mandy Steen


OPKIKKERTJE


Wat een krachtig verbindend boek, waar al dat uiterst belangrijke zo mooi verhelderend in samengevloeid is!

Een evenwichtige combinatie van heel begrijpbare theoretische inzichten en haalbare praktische tools. 

De extra touch van ervaringsdeskundige expertise werkt versterkend. 

Séverine weet een gemoedelijke sfeer te creëren, waarin je warm uitgenodigd wordt om met mildheid stil te staan, bij jezelf en in de tijd. Herkenbaarheid en erkenning werken bemoedigend. 

Je kan zelf afstemmen op wat je nodig hebt op het moment en wat goed voor je werkt. 

De hoopvolle en positieve geest doorheen het boek, met bij gelegenheid een speelse kwinkslag, wakkert je goesting om te jongleren met de diabolo nog meer aan. 

't Is zo'n fijn boek om af en toe eens open te slaan, je nog eens te herinneren aan de essentie en toch weer nieuwe dingen te ontdekken, of zelfs gewoon als opkikkertje. Eentje om aan je zijde te hebben, een super waardevol kadootje aan jezelf!Leen

begeleider GGZ